Oldal kiválasztása

Megnyílt a projekt egyik fő attrakciójának és kimenetének tekinthető kiállítás a Herman Ottó Múzeumban. A Papszeren lévő épületben kialakított tárlat a Buheráék társbérletben címet viseli, és december 21-ig látogatható. Az ünnepélyes megnyitó október 25-én zajlott, igen szép közönség előtt, s az első visszajelzések szerint a látottak tetszést arattak az érdeklődők körében.

A rendezvényen Kapusi Krisztián, a projekt munkatársa, történész, a kiállítás kurátora vállalta magára a házigazda szerepet, a megnyitóbeszédet pedig Tóth Arnold múzeumigazgató, illetve R. Nagy József kulturális antropológus mondta; ezekről a fotók mellett videófelvétel is készült, amit alant visszanézhetővé tettünk. A továbbiakban Darázs Richárd, a Conin program szakmai vezetője beszélt a kutatási háttérről, majd a három 3D-s építészeti anyagot, animációkat készítő szakember, Bereczki Zoltán és Tóth Viktor építészek, valamint Pavol Horvath, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa tartottak rövid bemutatót munkáik eredményéről.

A megnyitón jelen voltak az OZ Medza tagjai, azaz a Rozsnyói Bányászati Múzeum képviselői is, Pavol Lackanič igazgató vezetésével.

(A múzeum papszeri kiállítási épületének nyitva tartása: minden nap, hétfő kivételével, reggel 9-től délután 5-ig.)

Kapusi Krisztián:

Tóth Arnold:

R. Nagy József:

Darázs Richárd:


Bereczki Zoltán:

Pavol Horvath:

Tóth Viktor: